Vitesse getipt voor bekerwinst: 'Ajax is in deze fase zeker niet meer in topvorm'

Vitesse getipt voor bekerwinst: 'Ajax is in deze fase zeker niet meer in topvorm'

Gepubliceerd: donderdag 15 april 2021 om 10:13do 15-04-2021 om 10:13

Laatste update: donderdag 15 april 2021 om 10:53do 15-04-2021 om 10:53

Aad de Mos denkt dat Vitesse een goede kans maakt om zondag de beker te winnen. De Arnhemse tactiek en de eventuele vermoeidheid bij Ajax kunnen volgens de oud-trainer een belangrijke rol gaan spelen.

De Mos was bij beide clubs ooit trainer en stelt nu dat Vitesse een unieke kans op zilverwerk krijgt. "Tegen dit Ajax komt er altijd ruimte", zegt hij tegen Omroep Gelderland. "Vitesse speelt zijn beste wedstrijden altijd tegen Ajax, dat heb ik zelf als trainer ook ervaren. Zeker in de fase waarin Ajax nu zit. Ze zijn zeker niet meer in die topvorm."

Het resultaat dat de Amsterdammers donderdagavond bij AS Roma zullen boeken, kan volgens de ex-oefenmeester een belangrijke rol gaan spelen. "Mochten ze eventueel verliezen van Rome, dan is er ook een kans. Je neemt toch de ellende van de vorige wedstrijd mee. En ze hebben dat sowieso in de benen zitten, met vliegen erbij en eventueel die teleurstelling."

De Mos weet van welke kwaliteiten Vitesse gebruik zal moeten maken. "Als ze spelen zoals tegen PSV of zoals in de Arena tegen Ajax. Ze spelen met backs die heel hoog opkomen, zoals Rensch en Tagliafico. Dan moet je de hoeken altijd goed gebruiken. Dat is altijd een vast recept tegen Ajax. Ik zie Vitesse een grote kans maken om de beker opnieuw te winnen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie gaat de bekerfinale winnen?

Ajax
75%
Vitesse
25%
(5077 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws