Jansen furieus op arbitrage: 'Heb nog een voorwaardelijke straf staan, schande'

Jansen furieus op arbitrage: 'Heb nog een voorwaardelijke straf staan, schande'

Gepubliceerd: zaterdag 17 april 2021 om 09:51za 17-04-2021 om 09:51

Laatste update: zaterdag 17 april 2021 om 10:19za 17-04-2021 om 10:19

Bij NAC Breda lachen ze als een boer met kiespijn om het 'lachwekkende' optreden van de arbitrage tijdens de uitwedstrijd tegen Roda JC (3-3) van vrijdagavond. De formatie van Maurice Steijn kreeg na een halfuur spelen een doelpunt tegen dat nooit geteld had mogen worden, omdat de bal volledig over de achterlijn was.

Roda-verdediger Amir Absalem gaf de bal achter de lijn voor, waarna Thijmen Goppel de 2-1 binnen schoot. De defensie van NAC appelleerde richting de grensrechter, maar die zag niet dat de bal in zijn volledigheid over de lijn was. Omdat er geen VAR aanwezig was in Kerkrade keurde scheidsrechter Jannick van der Laan de treffer toe aan de thuisploeg.

Trainer Maurice Steijn lacht als een boer met kiespijn na afloop bij het zijn van de beelden. "Dit is toch lachwekkend? Dat je dit niet ziet… Je kunt het de scheidsrechter niet eens kwalijk nemen, maar de grensrechter staat gewoon op één lijn. Want dat de scheidsrechter zijn grensrechter niet afvalt, dat snap ik nog", reageert Steijn voor de camera van ESPN.

Dat zijn spelers hevig protesteerden begrijpt Steijn dan ook volkomen. "Dat je dan, in de emotie ook nog met kaarten gaat wapperen: dat moet je niet doen. Dat een grensrechter dit niet ziet is echt lachwekkend." Niet alleen Steijn, maar ook doelman Roy Kortsmit en wisselspeler Anco Jansen kregen geel van Van der Laan. Na afloop deelde Jansen zijn onvrede over de arbitrage op Twitter. 'Heb nog een voorwaardelijk straf staan…dus laat ik het hier maar bij houden #schande', tweet de voormalig speler van FC Emmen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws