Koeman: 'Beste speler Messi leidde fenomenaal team en moet ook Frenkie uitlichten'

Koeman: 'Beste speler Messi leidde fenomenaal team en moet ook Frenkie uitlichten'

18-04-2021 07:24
16

Ronald Koeman toont zich na de 4-0 zege op Athletic Bilbao zeer gelukkig met het veroveren van de Copa del Rey, maar minder met de vragen over zijn toekomst. De Nederlander onderstreept desondanks de waarde van zijn eerste prijs als coach van de Catalanen.

"Ik ben erg blij met deze prijs", vertelt Koeman aan Barça TV. "De spelers hebben het moeilijk gehad, als er een team is dat deze beker verdient, dan zijn zij het wel." Of er nu ook meer rust rond zijn eigen toekomst komt, liet hij in het midden. "Elke trainer bij een grote club is afhankelijk van de resultaten en de prijzen. Dat is niet altijd eerlijk, maar je moet het accepteren."

Hoewel voorzitter Joan Laporta al lovend over Koeman was en hij nog een contract voor een jaar heeft, is er toch wat onduidelijkheid over zijn positie. "De beslissing ligt niet in mijn handen. Soms stoort het mij wat er wordt gezegd, want de meningen zijn iedere dag weer anders. Dat is overdreven, maar ik weet dat je als coach van Barça prijzen moet winnen."

Met de winst van de Copa del Rey is Koeman in ieder geval goed op weg. De ex-bondscoach van Oranje prees na afloop de inbreng van Lionel Messi en Frenkie de Jong. Wellicht was dit het laatste zetje voor de Argentijn om een nieuw contract te tekenen? "Messi beslist over zijn toekomst, we doen er alles aan om hem nog vele jaren te behouden. Hij liet opnieuw zien dat hij de beste speler ter wereld is en hij leidde een fenomenaal team."

Daarbij staat Koeman ook stil bij de prestatie van zijn landgenoot. "We moeten ook De Jong uitlichten. We hebben een geweldig niveau gehaald in deze finale, deze overwinning is verdiend."