Koeman wint eerste prijs met Barcelona dankzij excellerende Frenkie de Jong

Koeman wint eerste prijs met Barcelona dankzij excellerende Frenkie de Jong

17-04-2021 23:20 Laatste update: 23:22
93

Ronald Koeman heeft zijn eerste prijs als trainer van FC Barcelona binnen. Frenkie de Jong was in de finale van de Copa del Rey tegen Athletic Club de grote man aan Catalaanse zijde door twee goals voor te bereiden en er zelf één te maken, waarna ook Lionel Messi zijn klasse nog maar eens tentoonspreidde: 4-0.

Vanaf minuut één was Barcelona de overheersende ploeg. Het vele balbezit voor de Catalanen werd echter niet omgezet in veel doelrijpe kansen en alleen De Jong had voor rust tot scoren kunnen komen. De voormalig Ajacied raakte echter de paal en zag tot zijn opluchting dat de Basken hun enige kans voor rust ook niet tot goal wisten te promoveren.

In de rust was te zien hoe Messi veelvuldig met De Jong sprak over zijn rol op het veld en die uitleg sorteerde vrij snel effect. Na een uur spelen wist Barça de Bilbao-muur eindelijk te slechten dankzij de Nederlander, die aan de rechterkant van het veld werd gevonden en vervolgens een puike voorzet in huis had. Die werd vakkundig ingetikt door Antoine Griezmann: 1-0.

Toen ging het wel heel erg snel. Nog geen vijf minuten later had de uitblinkende De Jong de 2-0 al tegen de touwen gekopt en zorgde hij samen met Messi voor een oogstrelende aanval, die de derde treffer opleverde. Uiteindelijk was de Argentijn degene die in het strafschopgebied een aantal spelers dolde en de bal in de verre hoek deponeerde.

Messi maakte vervolgens op aangeven van Jordi Alba ook nog de 4-0 en Athletic Club kon, met hulp van de VAR, alleen nog maar zorgen dat de afstraffing niet nog groter werd. Het Catalaanse feest in La Cartuja was er niet minder om: een dolblije Koeman, die zijn eerste prijs als trainer van de Blaugranas mag bijschrijven, was middelpunt van de festiviteiten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie