'Oorlog in Europa: Pérez (Real Madrid) en Agnelli (Juventus) bedriegen UEFA-baas'

'Oorlog in Europa: Pérez (Real Madrid) en Agnelli (Juventus) bedriegen UEFA-baas'

Gepubliceerd: zondag 18 april 2021 om 19:25zo 18-04-2021 om 19:25

Laatste update: zondag 18 april 2021 om 19:29zo 18-04-2021 om 19:29

Het is oorlog in de top van het internationale voetbal: UEFA-baas Aleksander Ceferin voelt zich volgens verschillende media beduveld door Florentino Pérez en Andrea Agnelli, de voorzitters van Real Madrid en Juventus.

Zondag lekte uit dat twaalf eliteclubs een Super League willen starten, waaronder Real Madrid en Juventus. De UEFA en de nationale voetbalbonden van Engeland, Spanje en Italië spraken zich in felle bewoordingen uit tegen de nieuwe topcompetitie, maar op de achtergrond spelen er ook persoonlijke intriges, meldt onder meer The Daily Mail.

Zo voelt UEFA-baas Ceferin zich bedrogen door Pérez (foto) en Agnelli. De president van Real Madrid bereikte eerder een akkoord met Ceferin over een nieuwe opzet van de Champions League, maar blijkt nu in het geheim doorgewerkt te hebben aan de totstandkoming van een Super League. Ceferin dacht in Juve-voorzitter Agnelli als hoofd van de ECA, de belangenvereniging van topclubs uit het Europese voetbal, een medestander te hebben, maar niets bleek minder waar.

Extra saillant: Pérez moet de leider van de Super League worden. Agnelli wordt samen met de Amerikaanse eigenaren van Liverpool, Manchester United en Arsenal aangewezen als vice-voorzitters. Maandag wordt binnen de UEFA gestemd over de hervorming van de Europese toernooien vanaf 2024.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Champions League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws