'Juve uitgeschakeld door Ajax, Lyon en Porto; Arsenal en Spurs niet bij beste 30'

'Juve uitgeschakeld door Ajax, Lyon en Porto; Arsenal en Spurs niet bij beste 30'

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 18:28ma 19-04-2021 om 18:28

De Noorse bondscoach Stale Solbakken ziet helemaal niets in het idee van de Super League. De 53-jarige trainer plaatst bovendien vraagtekens bij de kwaliteit van de deelnemende teams.

"Juventus-voorzitter Andrea Agnelli (foto) is de afgelopen jaren één van de drijvende krachten (achter de Super League, red.)", steekt Solbakken van wal in gesprek met VG. De Oude Dame kon de laatste seizoenen echter nauwelijks potten breken in Europa. "Ze werden achtereenvolgens uitgeschakeld door Ajax, Olympique Lyon en FC Porto. Waarom moeten ze dan in godsnaam aan zo'n toernooi meedoen?"

Daarmee is Solbakken nog niet uitgeraasd. Ook de deelname van Premier League-rivalen Arsenal en Tottenham Hotspur stuit op onbegrip. "Tottenham en Arsenal behoren momenteel waarschijnlijk niet eens tot de twintig à dertig beste teams van Europa", verbaast de Noorse bondscoach zich.

Agnelli kreeg maandag ook de wind van voren van onder meer Michael van Praag en UEFA-preses Aleksander Ceferin. De Italiaanse preses is met Juventus één van de 'Founding Fathers' van de Super League.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Eens met het argument van Solbakken?

Ja
97%
Nee
3%
(2804 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws