Ajax kwam plots met deadline op de proppen: 'Toen heb ik gezegd: dan nee'

Ajax kwam plots met deadline op de proppen: 'Toen heb ik gezegd: dan nee'

Gepubliceerd: dinsdag 20 april 2021 om 07:47di 20-04-2021 om 07:47

Een akkoord tussen Ajax en Andre Onana over een nieuw contract leek haalbaar, toen de Amsterdammers plots met een ultimatum op de proppen kwamen. Dat stelt Albert Botines, de zaakwaarnemer van de 25-jarige doelman.

Volgens Botines kwamen beide partijen een jaar geleden overeen dat Onana in de zomer van 2021 een transfer zou maken. Door de dopingschorsing van de Kameroener wilde Ajax echter onderhandelen over een nieuwe verbintenis. "Dat hebben we gedaan en we kwamen nader tot elkaar. Ik heb Ajax ook drie of vier voorstellen gedaan", zegt de Spanjaard in het Algemeen Dagblad.

Een Amsterdams ultimatum zorgde dan ook voor verbazing bij het kamp van Onana. "Vorige week kreeg ik door toedoen van het bestuur ineens een deadline. Toen heb ik gezegd: als ik nu 'ja' of 'nee' moet zeggen, is het een 'nee'. We hebben namelijk nog geen akkoord", aldus Botines.

De belangenbehartiger benadrukt nogmaals dat de onderhandelingen nog gaande zijn. Een aantal 'details' staat een deal nog in de weg. Zo zou Ajax inzetten op een contract tot tenminste 2024, terwijl Onana met één jaar wil verlengen, tot medio 2023. Het AD weet dat er daarnaast nog geen akkoord is over de hoogte van het salaris en een transferclausule.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Stelling: Onana kan het niet maken om Ajax te verlaten

Eens
82%
Oneens
18%
(10115 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws