'Ik heb begrepen dat ook Van der Sar verrast is door deze Super League-wending'

'Ik heb begrepen dat ook Van der Sar verrast is door deze Super League-wending'

Gepubliceerd: dinsdag 20 april 2021 om 12:26di 20-04-2021 om 12:26

De nieuwe Super League is een 'gedrocht'. Dat stelt Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB, in gesprek met ESPN. Het standpunt van de Nederlandse voetbalbond is duidelijk.

De Jong is totaal niet te spreken over de plannen van twaalf eliteclubs om een Super League op te richten. "Door iedereen wordt dit gezien als een overval", zegt hij vanuit het Zwitserse Montreux, waar de UEFA dinsdag een congres houdt en onder meer de nieuwe Champions League-plannen bespreekt.

De Jong benadrukt dat er 'een goed voorstel' ligt voor de opzet van de Champions League vanaf 2024. "Een opzet met behoud van de sportieve waardes van de nationale competities, van waaruit je je moet kwalificeren voor de Europese competities. Dat er door twaalf clubs nu zo'n gedrocht tegenover gezet wordt, daar zijn we niet blij mee."

Nederlandse clubs zijn niet betrokken: Ajax-directeur Edwin van der Sar sprak zich maandagavond uit tegen de Super League-plannen. "Van der Sar is lid van het bestuur van de ECA (belangenvereniging Europese clubs, red.) en zij zijn akkoord met de nieuwe opzet. Ik heb begrepen dat ook Van der Sar verrast is door deze wending."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws