Gerbrands denkt aan 'Guardado-aankoop': 'Maar we kijken niet per se naar Ajax'

Gerbrands denkt aan 'Guardado-aankoop': 'Maar we kijken niet per se naar Ajax'

Gepubliceerd: dinsdag 20 april 2021 om 14:26di 20-04-2021 om 14:26

Toon Gerbrands heeft toegelicht wat PSV van plan is met de kapitaalinjectie van vijftig miljoen euro. De Eindhovenaren willen onder meer hun 'slagvaardigheid vergroten' op de transfermarkt, vertelt de algemeen directeur aan Voetbal International.

"In het verleden was het te vaak zo dat we eerst spelers moesten vérkopen voordat we konden kopen. Daardoor hebben we weleens een goede voetballer gemist", zegt Gerbrands. "Het transferpotje moet gevuld blijven, zodat John de Jong snel kan handelen. Dat kan met spelers voor het eerste elftal, maar ook zeker door jeugdspelers eerder contracten te geven."

Gerbrands benadrukt dat de jeugdopleiding belangrijk is voor PSV. "Als we sneller en wat meer jonge voetballers kunnen halen en ze vervolgens goed kunnen doorontwikkelen, dan levert dat ons geld op. Als we van die spelers er één of meer goed kunnen verkopen, verdienen die investeringen zich gauw terug."

De directeur schetst tegelijkertijd ook een 'Andrés Guardado-achtige' investering. "Het kan bijvoorbeeld ook heel goed in een ervaren speler zoals bijvoorbeeld Andrés Guardado zijn. Die levert ons bij verkoop dan niet zoveel meer op, maar zulke voetballers zorgen er wel voor dat we eerder in de Champions League terechtkomen."

Volgens Gerbrands zal PSV met de plannen beter de concurrentie voor de titel aankunnen. "Het is niet dat we per se naar Ajax kijken, maar het is logisch dat we een slag zullen maken en de afstand naar beneden toe zullen moeten vergroten. Dat is met het oog op onze internationale positie en deelname aan de Champions League van wezenlijk belang."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Weet PSV het gat met Ajax te dichten komend seizoen?

Ja
42%
Nee
58%
(3479 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws