Breaking news

PSV passeert AZ: nog twee wedstrijden overleven voor Champions League-ticket

Ook Agnelli (Juventus) gelooft niet meer in Super League: 'Eerlijk gezegd: nee'

Ook Agnelli (Juventus) gelooft niet meer in Super League: 'Eerlijk gezegd: nee'

Gepubliceerd: woensdag 21 april 2021 om 11:11wo 21-04-2021 om 11:11

Laatste update: woensdag 21 april 2021 om 11:49wo 21-04-2021 om 11:49

De Europese Super League lijkt definitief van de baan, nadat de Premier League-clubs zich hebben teruggetrokken uit het project. Ook Juventus-topman Andrea Agnelli, een belangrijk voorvechter van de plannen, heeft zijn conclusies inmiddels getrokken.

Nadat de Big Six afzwaaide, was de helft van de oorspronkelijke 'founding fathers' nog over. De zes overgebleven clubs lieten weten dat de plannen voorlopig in de ijskast werden gezet. 'De European Super League is ervan overtuigd dat de huidige status quo van het Europese voetbal moet veranderen. Wij willen een nieuwe competitie vormen omdat het bestaande systeem niet werkt', lieten ze wel weten in hun statement.

Dat lijkt echter ook een gepasseerd station. Agnelli heeft aan persbureau Reuters laten weten dat de 'brexit' van dinsdagavond de Super League-plannen heeft doorkruist. De zes overgebleven clubs zijn met te weinig om een volwaardige competitie op te zetten. "Als ik heel eerlijk ben: nee, dit kan niet meer doorgaan."

Tijdens de hectische dinsdagavond gingen er overigens ook berichten rond dat Agnelli zou opstappen bij JuventusLa Vecchia Signora heeft dit echter ten stelligste ontkend.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Serie A Juventus

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws