'Tottenham wil na zes jaar weer een TD en scout internationaal rijtje trainers'

'Tottenham wil na zes jaar weer een TD en scout internationaal rijtje trainers'

21-04-2021 11:38
49

Tottenham Hotspur lijkt het anders te willen doen na het ontslag van José Mourinho. Spurs heeft een groot lijstje met internationale kandidaten en overweegt sterk om voor het eerst sinds 2015 weer een technisch directeur aan te stellen, meldt The Athletic.

Franco Baldini vervulde die functie tussen 2013 en 2015, maar sindsdien heeft Tottenham Hotspur geen director of football meer gehad. Voorzitter Daniel Levy wil hier echter verandering in brengen, meldt The Athletic.

Daarnaast moet er een permanente opvolger voor Mourinho aangesteld worden. Ryan Mason maakt op interimbasis het seizoen af, maar Spurs kijkt al verder en scout met name over de grens. De club kan zich – door de afkoopsom die het aan Mourinho heeft uitgekeerd – niet veel permitteren, maar heeft al contact gehad met de vertegenwoordigers van Athletic Bilbao-trainer Marcelino. Ook Julian Nagelsmann (RB Leipzig, in het vizier van Bayern München), Ralf Rangnick (clubloos) en Roberto Martínez (bondscoach van België) zijn opties, net als Scott Parker (Fulham, ex-speler van Tottenham).

Tottenham strijdt momenteel nog om Europees voetbal. De Noord-Londenaren staan zevende in de Premier League, met nog zes wedstrijden te gaan.