Breaking news

PSV passeert AZ: nog twee wedstrijden overleven voor Champions League-ticket

Koeman geniet van overleg Messi en De Jong: 'Hij zal het benadrukt hebben'

Koeman geniet van overleg Messi en De Jong: 'Hij zal het benadrukt hebben'

Gepubliceerd: woensdag 21 april 2021 om 15:36wo 21-04-2021 om 15:36

Laatste update: woensdag 21 april 2021 om 15:57wo 21-04-2021 om 15:57

Het was een opvallend moment, vlak voor de tweede helft van de Copa del Rey-finale tussen FC Barcelona en Athletic Bilbao: Lionel Messi die in de catacomben van La Cartuja druk gebarend op Frenkie de Jong inpraat. Ronald Koeman geniet ervan.

Koeman zat tijdens het moment nog in de kleedkamer. "Daar hadden we al besproken dat Frenkie de Jong nog aanvallender moest gaan spelen, vaker in de zestien moest komen. Dat zal Messi nog eens hebben benadrukt", vertelt de Barça-trainer in een uitgebreid interview met Voetbal International.

"Mooi te zien dat hij op zulke momenten zó bezig is met het team en de andere spelers om proberen dingen te verbeteren. De manier waarop hij die beker vierde, vond ik ook zo veelzeggend. Het is weleens anders geweest met hem. Hij had problemen met de vorige president, er was onvrede, maar als je hem dan nu ziet… Geweldig voor de club, voor het elftal en voor mij als trainer."

Na afloop ging vrijwel elke speler met Messi en de veroverde Copa op de foto. "Geweldig toch dat al die spelers dat hebben gedaan?", geniet Koeman. "Ik zie het vooral als een uiting van respect en waardering. (...) Messi heeft ongelooflijk veel prijzen gewonnen, maar was oprecht blij met deze. Voor hemzelf, natuurlijk, maar ik denk vooral voor de club en al die jonge spelers."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws