'Champions League eigen geldmachine UEFA: Ajax krijgt gewoon 70 tot 90 miljoen'

'Champions League eigen geldmachine UEFA: Ajax krijgt gewoon 70 tot 90 miljoen'

Gepubliceerd: donderdag 22 april 2021 om 10:58do 22-04-2021 om 10:58

Laatste update: donderdag 22 april 2021 om 11:04do 22-04-2021 om 11:04

Nu de meeste Super League-clubs zich hebben teruggetrokken en zich weer committeren aan de nieuwe Champions League-opzet, lijkt de lucratieve competitie van de baan. Sportmarketeer Chris Woerts denkt echter dat deze situatie slechts tijdelijk is.

"Al duurt het tien of twintig jaar, zo'n Super League gaat er uiteindelijk komen", voorspelt Woerts in gesprek met De Telegraaf. "Dit zal dan een mondiale competities zijn. Een league waarin de beste teams van alle continenten tegen elkaar spelen. Dat is en blijft de lange termijn-visie."

"De clubs wilden met de Europese Super League hier een begin mee maken", denkt de sportmarketeer. Volgens Woerts zien clubs als Boca Juniors, LA Galaxy en grote clubs in Japan en China de plannen voor een 'World League' wel zitten vanwege de financiële voordelen.

Woerts legt uit waarom de UEFA niet zit te wachten op een dergelijke 'World League'. "Dat heeft als simpele reden dat de UEFA zijn eigen geldmachine heeft ontwikkeld (de Champions League red.). Clubs als Ajax krijgen straks gewoon een startgeld tussen de 70 en 90 miljoen euro dankzij die formule. Let op, dat startgeld alleen al is de totale begroting van Feyenoord! Het is gewoon succesvol en de UEFA gaat natuurlijk niet de kip met de gouden eieren slachten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws