'Schokkende' Super League-communicatie: 'Twee A4'tjes, werkelijk ongelooflijk'

'Schokkende' Super League-communicatie: 'Twee A4'tjes, werkelijk ongelooflijk'

Gepubliceerd: donderdag 22 april 2021 om 07:53do 22-04-2021 om 07:53

Laatste update: donderdag 22 april 2021 om 08:04do 22-04-2021 om 08:04

Sportmarketeer Chris Woerts heeft de presentatie van de Super League-plannen hoofdschuddend gevolgd. Volgens de vaste Veronica Inside-gast was het idee op zichzelf niet slecht, maar zijn de clubs totaal de mist ingegaan met de manier waarop de plannen gecommuniceerd werden.

Zondag sijpelde het nieuws door dat de Super League-plannen alsnog doorgezet zouden worden, zondagavond presenteerden de twaalf oprichters zichzelf via de officiële kanalen. "Maar er was geen plan voor de uitvoering!", aldus Woerts in gesprek met De Telegraaf. De onderbouwing bleef beperkt tot twaalf handtekeningen van de clubs. "Op twee A4'tjes werd de hele voetbalwereld geïnformeerd. Er is niet met tv-zenders gesproken, niet met de fans en niet met andere belangenbehartigers. Dat is werkelijk ongelooflijk. Normaal zit er bij een project van dergelijke omvang een complete strategie achter."

Als hier beter over na was gedacht, had de weerstand bij de voetbalfans een stuk minder groot kunnen zijn, denkt Woerts. "Als de twaalf oprichters van de Super League zich naar de supporters hadden gepresenteerd met een visie op de toekomst, de fanbeleving en de inhoud achter hun plannen, zou er al veel meer draagvlak zijn geweest." De gewezen Feyenoord- en Sunderland-directeur wil het idee voor een nieuwe topcompetitie niet bij voorbaat afwijzen. "En je praat over knappe koppen bij al die grote clubs. Een goede ondernemer durft ook verder dan twee jaar vooruit te kijken voor zijn voetbalbedrijf. Maar de uitwerking en planvorming was schokkend."

Dat de protesten in Engeland het meest hevig waren, verbaast Woerts niet. "Engeland is toch de bakermat van het voetbal. Daar is de nationale competitie belangrijker dan in alle andere landen van de wereld. Toen ik directeur bij Sunderland was, merkte ik dat iedereen gek was van de Premier League en de Europese toernooien helemaal niet zo interessant vond", spreekt hij uit eigen ervaring. "De felheid van Prins William en premier Boris Johnson deed de rest."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat de Super League ooit alsnog van de grond komen?

Ja
23%
Nee
77%
(2316 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws