'Je voelt je verantwoordelijk voor het personeel: misschien verliezen ze hun baan'

'Je voelt je verantwoordelijk voor het personeel: misschien verliezen ze hun baan'

Gepubliceerd: donderdag 22 april 2021 om 13:43do 22-04-2021 om 13:43

VVV-Venlo leek eind januari hard op weg om zich veilig te spelen, maar heeft sindsdien tien (!) competitieduels op rij verloren en zit volop in de degradatiestress. De sfeer in De Koel is dan ook gespannen, beaamt aanvoerder Danny Post.

VVV staat op doelsaldo zestiende en de voorspong op het herboren FC Emmen bedraagt slechts één punt. Zaterdag speelt het zonder zijn geschorste topscorer Giorgos Giakoumakis tegen Sparta, daarna wachten nog confrontaties met onder meer Ajax en concurrent FC Emmen. "Het is op dit moment niet leuk op de club", vertelt Post aan het Algemeen Dagblad. "Je voelt je verantwoordelijk voor de mensen op kantoor, die in dat geval misschien wel hun baan verliezen. De druk van degradatie voel je elke dag. En dat is zwaar om mee te maken."

Zaterdag wacht dus een bezoek aan Sparta: VVV verloor anderhalve maand geleden nog in eigen huis van diezelfde Kasteelheren. Volgens Post past het in de fase waarin zijn club momenteel zit. "Zij wonnen, terwijl wij daar minstens zoveel recht op hadden. En Sparta is nu middenmoter, terwijl wij vechten voor lijfsbehoud", aldus de middenvelder, die de moed erin houdt. "Drie keer winnen en VVV speelt ook komend seizoen in de Eredivisie. Makkelijk gezegd, maar zo ís het wel."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie van deze vier eindigt boven de streep?

Willem II
40%
VVV-Venlo
14%
FC Emmen
43%
ADO Den Haag
3%
(406 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws