Kompany droomt: 'Voor je het weet weer bij clubs als Red Bull Salzburg en Ajax'

Kompany droomt: 'Voor je het weet weer bij clubs als Red Bull Salzburg en Ajax'

Gepubliceerd: donderdag 22 april 2021 om 14:58do 22-04-2021 om 14:58

Anderlecht heeft de voorbije jaren een pas op de plaats moeten maken in België, maar droomt nog altijd van Europees succes. Paars-Wit spiegelt zich daarbij aan clubs als Ajax en Red Bull Salzburg, verklaart trainer Vincent Kompany.

De 89-voudig Rode Duivel spreekt die ambitie uit in een exclusief gesprek voor het magazine dat Anderlecht in samenwerking met These Football Times samenstelde. De club uit Brussel werd slechts één keer kampioen in de afgelopen zeven jaar, maar wil inzetten op de jeugd en hoopt met slimme investeringen weer aan de top te komen. "Als dat lukt, horen we voor je het weet weer bij ploegen als Red Bull Salzburg en Ajax."

Kompany heeft met plezier gekeken naar de Nederlandse en Oostenrijkse afgevaardigden, die ondanks hun relatief beperkte budget ver wisten te komen in Europa. "Teams die echt leuk zijn om naar te kijken in de Europese competities. We kunnen echt een van de ploegen uit de kleine landen worden die eigenlijk overpresteren in Europa."

Anderlecht maakt overigens een goede kans om volgend seizoen weer Europa in te gaan. Paars-Wit is als derde geëindigd in de reguliere competitie en gaat de play-offs om de landstitel in. Als men daarin derde blijft, is Europees voetbal een feit. Als Anderlecht vierde wordt, wacht nog een barrage met de winnaar van de andere play-offcompetitie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws