Breaking news

Feyenoord komt met bevestiging: Pratto loopt breuk op, operatie zondagavond

Van Praag verbijsterd door 'list en bedrog': 'Ik ben heel erg boos op hem'

Van Praag verbijsterd door 'list en bedrog': 'Ik ben heel erg boos op hem'

Gepubliceerd: donderdag 22 april 2021 om 16:42do 22-04-2021 om 16:42

Laatste update: donderdag 22 april 2021 om 17:01do 22-04-2021 om 17:01

Michael van Praag heeft geen goed woord over voor Andrea Agnelli. De baas van Juventus, ex-voorzitter van de ECA en prominent voorvechter van de Super League heeft een spelletje gespeeld met de UEFA, aldus de 73-jarige Amsterdammer.

Van Praag vertelt dat UEFA-preses Aleksander Ceferin zaterdag nog belde met Agnelli, nadat hij lucht kreeg van de Super League-aankondiging. "Agnelli heeft toen gezegd: daar moet je je niks van aantrekken, want het zijn geruchten. Nou, het is gewoon list en bedrog, andere woorden heb ik er niet voor", aldus het nieuwe erelid van de Europese voetbalbond tegenover de NOS.

"Agnelli is nota bene nog collega-bestuurslid ook. Onbegrijpelijk. Ik ben heel erg boos op hem, omdat hij bij alle vergaderingen die wij als bestuur hebben gehad aanwezig was. Niets wees erop dat er wat zou gebeuren. De Super League is nu gewoon mislukt."

Real Madrid
Dat Real Madrid zich nog niet heeft teruggetrokken, had Van Praag wel zien aankomen. "Die hebben altijd gezegd dat ze een Super League wilden opzetten. Ze hebben een salarisbudget van 630 miljoen euro. Ja, hállo. Als het dan een keertje tegenzit, heb je inderdaad financiële problemen. Maar over vijf jaar hadden ze weer met de rug tegen de muur gestaan, want alles wordt uitgegeven aan salarissen en transfers."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws