'Pasveer dichtbij nieuw Vitesse-contract, gesprekken na Ajax-interesse stopgezet'

'Pasveer dichtbij nieuw Vitesse-contract, gesprekken na Ajax-interesse stopgezet'

23-04-2021 09:04 Laatste update: 09:18
106

Remko Pasveer leek hard op weg naar een contractverlenging bij Vitesse, maar toen Ajax zich vorige week meldde werden de gesprekken al snel stopgezet. Volgens De Gelderlander kon de doelman de verleiding van Ajax niet weerstaan.

Pasveer en Vitesse onderhandelden lang over een nieuw contract. De sluitpost wilde een nieuw, tweejarig contract. Vitesse wilde niet verder gaan dan een contract voor één seizoen. Desondanks leek Pasveer alsnog akkoord te gaan met het voorstel van Vitesse, maar dat veranderde toen Ajax zich meldde. De Amsterdammers zochten voor het eerst contact rond de bekerfinale tegen de club uit Arnhem.

De doelman 'kon de verleidingen van Ajax, sportief én financieel, niet weerstaan', zo stelt De Gelderlander. Pasveer moet in Amsterdam de tweede keeper worden, achter Maarten Stekelenburg. Er bestaat nog veel onduidelijkheid over de situatie van Andre Onana in de Johan Cruijff Arena. De Kameroener zit een dopingschorsing van een jaar uit en weigert vooralsnog om zijn tot 2022 doorlopende contract te verlengen.