ADO-fan is het beu en start inzamelingsactie: 'We staan al te lang aan de zijlijn'

ADO-fan is het beu en start inzamelingsactie: 'We staan al te lang aan de zijlijn'

23-04-2021 16:35 Laatste update: 16:38
64

Een ADO Den Haag-fan wil er met een inzamelingsactie voor zorgen dat ADO in handen valt van een Haagse eigenaar. Er is inmiddels ruim vijfhonderd euro gedoneerd.

'Les Boter' - de profielnaam van de initiatiefnemer - startte de inzamelingsactie donderdagavond. 'ADO Den Haag terug in Haagse handen', is de naam van de actie, waarbij het volgende bijschrift te vinden is: 'Als supporters staan we al te lang aan de zijlijn. Onze club is de speelbal van een buitenlandse organisatie, die niet geboren is met een groen geel hart. Zij hebben geen benul van het Haags Kwartiertje.'

'Les Boter' moet alleen nog heel wat euro's inzamelen om de ADO-aandelen te kunnen kopen. Huidige eigenaar United Vansen wil naar verluidt 10 miljoen euro zien, terwijl de teller van de inzamelingsactie inmiddels op 528 euro staat.

In 2014 kocht United Vansen aandelen in ADO. Het is alleen nooit een gelukkig huwelijk geworden: Het Chinese bedrijf heeft inmiddels een betaalachterstand van meerdere miljoenen euro's, waardoor ADO een verkoop eiste. United Vansen heeft al met meerdere partijen gesproken over een verkoop van de ADO-aandelen. Dat loopt tot dusver echter moeizaam.