Perez verwacht nóg een Ajax-transfer: 'Dan hebben ze Pasveer voorgelogen'

Perez verwacht nóg een Ajax-transfer: 'Dan hebben ze Pasveer voorgelogen'

26-04-2021 07:58 Laatste update: 08:08
50

Ajax heeft het keepersbestand nog niet op orde na de komst van Remko Pasveer. Dat verwacht Kenneth Perez, die denkt dat directeur Marc Overmars nog een vervanger voor Andre Onana gaat halen.

De aangekondigde overstap van Pasveer naar Ajax leidt tot een discussie tussen Perez en collega-analist Ronald de Boer in de studio van ESPN. De Boer noemt de transfer 'verrassend'. "Als Onana inderdaad vertrekt, vraag ik me af of Ajax kiest voor Stekelenburg en Pasveer", reageert Perez, die ervan overtuigd is dat Overmars nog op zoek is naar een doelman.

"Je denkt toch niet dat Ajax tegen Pasveer zegt: je wordt derde keeper", countert De Boer. "Daar verschillen we van mening", aldus Perez. "Het verbaasde mij: hoezo heb je zin om derde keeper te worden bij Ajax? Pasveer is nu in de kracht van zijn leven en keept alles bij Vitesse. Straks heeft Ajax twee oude keepers. Ik denk niet dat het wenselijk is, eerlijk gezegd."

De Boer denkt dat Pasveer en Stekelenburg nog wel wat jaartjes meekunnen. "Vroeger vonden we ze oud, maar tegenwoordig zijn er genoeg voorbeelden van keepers die op hun veertigste nog een ongelooflijk hoog niveau halen. Ik denk dat Stekelenburg en Pasveer gewoon één en twee worden. Stel dat Ajax iemand koopt, dan hebben ze Pasveer voorgelogen. Dat kan toch niet anders als je eerste keeper bij Vitesse bent..."