Schalke 04 maakte 'fatale verkeerde inschatting' voor supportersrellen

Schalke 04 maakte 'fatale verkeerde inschatting' voor supportersrellen

Gepubliceerd: dinsdag 27 april 2021 om 11:13di 27-04-2021 om 11:13

De spelers van Schalke 04 willen na de aanval van hun eigen supporters weer terug naar normaal. Het grootste gedeelte van de groep traint weer, maar wel onder beveiliging.

Door de nederlaag tegen Arminia Bielefeld werd degradatie voor Schalke een feit. Supporters konden dat moeilijk verkroppen en besloten de spelers na afloop aan te vallen. Daarbij vielen rake klappen. De trainingen gaan deze week gewoon door, maar wel op een iets andere manier. Volgens Kicker is er meer beveiliging ingeschakeld voor de training.

Een woordvoerder van de politie laat aan de Westdeutsche Allgemeine Zeitung weten dat Schalke de situatie na het duel met Bielefeld zelf op dacht te kunnen lossen. De club is wel gewaarschuwd voor supportersrellen, maar "ze waren er zeker van dat ze het zelf aankonden." 

Volgens Kicker wilde Schalke de ongeveer 500 wachtende supporters niet ergeren met de aanwezigheid van politie. Bovendien voorspelde de beveiliging van de club dat de protesten soepel zouden verlopen. 'Een fatale verkeerde inschatting', aldus het magazine. 

De training van afgelopen vrijdag is na excuses van de clubleiding van Schalke geschrapt. Maandag hebben de spelers voor het eerst getraind, maar er is dus wel extra beveiliging ingeschakeld. De clubleiding laat het aan de spelers of ze in de laatste paar wedstrijden nog uit willen komen voor Schalke. Het is nog niet duidelijk of spelers van die optie gebruik maken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws