'Anderhalf jaar ouwehoeren, voor de bühne: schande voor het Nederlands voetbal'

'Anderhalf jaar ouwehoeren, voor de bühne: schande voor het Nederlands voetbal'

27-04-2021 23:58
74

Voormalig Excelsior-trainer Ricardo Moniz heeft vol afschuw gereageerd op de afronding van het onderzoek naar de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd tegen FC Den Bosch in 2019. Dat Keuken Kampioen Divisie-duel werd wereldnieuws: Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira stapte het veld af nadat hij racistisch werd bejegend door enkele toeschouwers.

De verdachten in de zaak gaan echter vrijuit, blijkt anderhalf jaar na dato: deze week werd duidelijk dat het Openbaar Ministerie geen bewijs heeft kunnen vinden. "Anderhalf jaar ouwehoeren, voor de bühne", foetert Moniz in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dit is een absolute schande voor Nederland en het Nederlands voetbal."

Moniz vindt het onverklaarbaar dat een zaak van dergelijk grote omvang met een sisser is afgelopen. "Dat dit überhaupt al anderhalf jaar geduurd heeft, tekent de bureaucratie. Dit had je toch in een week kunnen onderzoeken?", vertelt de momenteel clubloze trainer, die ook zijn pijlen op premier Mark Rutte richt. "Die is met 'mijn' speler (Mendes Moreira, red.) op de foto gegaan, maar doet nu niets. Op het moment dat hij dit accepteert, wordt het onzuivere systeem in stand gehouden. Daar lijdt niet alleen de voetballerij, maar zelfs de hele maatschappij onder."