Strand Larsen vriend van de sterren: 'Als we met één spits spelen, ben ik f*cked'

Strand Larsen vriend van de sterren: 'Als we met één spits spelen, ben ik f*cked'

29-04-2021 08:43
14

FC Groningen-spits Jörgen Strand Larsen heeft al veel grote namen naast zich gehad. In de jeugdselecties van Noorwegen speelde hij aan de zijde van Erling Braut Haaland, inmiddels is Arjen Robben zijn teamgenoot.

Haaland liet Noorwegen in januari 2019 achter zich en is sindsdien geëxplodeerd, ziet ook zijn oude strijdmakker. "Hopelijk kunnen we in de nationale ploeg met drie spitsen spelen. Als we er maar één opstellen, ben ik f*cked", lacht Strand Larsen, te gast bij de Kon Veel Minder-podcast. "Ik wist dat hij goed zou worden, maar ik had nooit verwacht dat hij zó goed zou worden. Dat zeg ik tegen iedereen die me hiernaar vraagt: je kon aan zijn afrondingen en zijn loopacties al zien dat hij iets speciaals had. Zijn linkervoet was ongelooflijk, hij scoorde vanuit alle hoeken en standen. Maar zijn snelheid en kracht moest hij nog ontwikkelen."

Na zijn transfer naar Groningen liep Strand Larsen een 96-voudig Oranje-international tegen het lijf. Toen hij tegen PSV zijn Eredivisie-debuut maakte, stond Robben achter hem. Diens Eredivisie-rentree heeft nog niet veel opgeleverd, maar Strand Larsen prijst zich gelukkig dat hij met Robben mag trainen. "Als Arjen meedoet, wil hij de andere jongens graag pushen. Dan zie je het niveau omhoogschieten, ook bij passoefeningen. Het is voor iedereen goed dat hij terug is."

Strand Larsen was een beetje 'star struck' toen hij Robben voor het eerst ontmoette, geeft hij toe. "Hij is buiten het veld erg bescheiden, dat moet gezegd worden: had ik niet verwacht. Ik was aanvankelijk een beetje nerveus: ik was hier nog maar vier dagen hier, toen speelde ik al mijn eerste wedstrijd voor FC Groningen, met Arjen Robben voorin. Ik dacht: hoe is het mogelijk? Dat ik van een shit team in Noorwegen (Sarpsborg 08, red.) kom en dan samenspeel met Arjen Robben?"

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s