Eredivisie-clubs dreigen met statement: 'We kunnen tot maximaal vandaag rekken'

Eredivisie-clubs dreigen met statement: 'We kunnen tot maximaal vandaag rekken'

29-04-2021 12:15
43

Het geduld van Eredivisie-clubs raakt op: donderdag móét er uitsluitsel komen over de vraag of er in de 31ste speelronde weer beperkt publiek welkom is. FC Groningen-directeur Wouter Gudde bevestigt dat de tijd opraakt.

"Ik kijk om de tien minuten of ik al een berichtje heb", zegt Gudde tegen RTV Noord. "Het is heel vervelend dat het allemaal zo lang duurt. Ik ga er vanuit dat er vandaag iets komt, anders komt er vanuit de clubs een collectief statement."

Na het succes van het afgelopen Eredivisie-weekend hopen clubs ook in de 31ste speelronde beperkt publiek te mogen verwelkomen. Ondanks positieve signalen van de KNVB en de veiligheidsregio's, is het nog steeds wachten op het verlossende woord vanuit Den Haag.

"Er moeten gewoon knopen worden doorgehakt, want er moet ook een heleboel geregeld worden door alle clubs", weet Gudde, die wijst naar catering en personeel. "Als we nog langer moeten wachten, dan zijn er straks wellicht geen mensen meer beschikbaar. Mijn gevoel is dat we het tot maximaal vandaag kunnen rekken."

FC Groningen ontvangt komende zondag Sparta. De nummer zeven van de Eredivisie mocht dit seizoen alleen in de eerste wedstrijd beperkt publiek toelaten in het stadion. Tegen PSV zaten er 6000 mensen op de tribune. Als er groen licht komt van de politiek, zijn er zondag 3100 supporters welkom.