Snel beslissing over fans in stadions: 'Wachten as we speak op antwoord'

Snel beslissing over fans in stadions: 'Wachten as we speak op antwoord'

28-04-2021 18:40 Laatste update: 18:49
10

Binnen afzienbare tijd zal bekend worden of er supporters aanwezig mogen zijn bij speelronde 31 van de Eredivisie. De KNVB verwacht donderdagochtend van de overheid te horen of de pilot met sneltests verlengd mag worden.

"We wachten as we speak op het antwoord. Dat zal waarschijnlijk donderdagochtend komen", zo vertelt KNVB-woordvoerder Jaap Paulsen tegenover deze website. Paulsen wil niet zeggen hoe groot de kans is dat de pilot verlengd wordt. "Dat zou kansberekening zijn, dus daar kunnen we niets over zeggen. We hebben afgelopen week uitvoerig met de politiek uit Den Haag gesproken. Nu moeten zij de beslissing nemen."

Het lijkt er niet op dat de KNVB dit seizoen nog gebruik kan maken van de testwet, die eerder werd aangehaald door een andere KNVB-woordvoerder. Als die wet geaccepteerd werd, konden er het hele resterende seizoen supporters bij de Eredivisie-wedstrijden zijn. "De testwet moet in de Tweede Kamer besproken worden en die hebben er recent andere dingen tussendoor gekregen", legt Paulsen uit. "De testwet wordt nu half mei verwacht, maar rond die tijd is de competitie al voorbij."

De Eredivisie-clubs zijn nu dus afhankelijk van de verlenging van de pilot, om komende speelronde ook supporters toe te kunnen laten in het stadion. Afgelopen weekend mochten de clubs dat in hetzelfde kader voor het eerst sinds september weer doen. Op 30 april mogen ook de Keuken Kampioen Divisie-clubs supporters ontvangen door de pilot.

(Nordin 't Hart/VoetbalPrimeur)