Breaking news

Lukaku gidst effectieve Duivels naar probleemloze zege op bewogen EK-avond

Klaagzang Memphis heeft geen nut: schorsing na 'oneerlijke' kaart blijft staan

Klaagzang Memphis heeft geen nut: schorsing na 'oneerlijke' kaart blijft staan

Gepubliceerd: donderdag 29 april 2021 om 16:51do 29-04-2021 om 16:51

Memphis Depay moet het duel van Olympique Lyon met Lorient vanwege een schorsing aan zich voorbij laten gaan, ondanks een oproep van trainer Rudi Garcia om de gele kaart uit het bekerduel met AS Monaco kwijt te schelden.

Donderdagmiddag blijkt dat de Franse bond geen gehoor heeft gegeven aan het verzoek van Garcia. De schorsing van Memphis blijft staan. De Nederlander pakte tegen Monaco zijn derde gele kaart in tien officiële wedstrijden, hetgeen een schorsing oplevert van één wedstrijd. Vooral de reden waarom Memphis de kaart kreeg - volgens scheidsrechter Stephanie Frappart zou hij een schwalbe hebben gemaakt - zorgde voor veel commotie. 

Memphis zocht na de wedstrijd het grote publiek op en liet van zich horen op social media. 'Heel teleurstellend en allesbehalve eerlijk', slingerde de Nederlander de wereld in na de wedstrijd tegen Monaco. Garcia hoopte dat de Franse tuchtcommissie de schorsing niet zou bevestigen, maar dat is alsnog gebeurd.

De trainer kreeg tijdens de wedstrijd een rode kaart van Frappart. "Ik weet niet of de scheidsrechters weten wie er op scherp staan, maar we hebben ook een competitie te spelen. Dat Memphis zou worden geschorst voor deze gele kaart, zou heel oneerlijk zijn", liet Garcia na de wedstrijd optekenen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws