Ook Ajax en Van der Sar ontstemd: 'Onbegrijpelijk, alsof we terug bij af zijn'

Ook Ajax en Van der Sar ontstemd: 'Onbegrijpelijk, alsof we terug bij af zijn'

Gepubliceerd: donderdag 29 april 2021 om 19:07do 29-04-2021 om 19:07

Laatste update: donderdag 29 april 2021 om 19:12do 29-04-2021 om 19:12

Ook Edwin van der Sar baalt ervan dat er geen supporters aanwezig mogen zijn bij speelronde 31 van de Eredivisie. De algemeen directeur van Ajax vindt het besluit om de testpilot van vorig weekend niet te verlengen 'onbegrijpelijk'.

"Wij vinden het onbegrijpelijk", vertelt Van der Sar over het kabinetsbesluit op de Ajax-clubkanalen. "Er zaten vorige week bij Ajax – AZ bijna 7500 supporters in de ArenA, iedereen was getest. En het is allemaal naar wens verlopen. Het enthousiasme was enorm en goed voelbaar in het stadion. Zondag komt Emmen hier op bezoek. Het smaakte naar meer maar het wordt veel minder. Sterker nog, dit voelt alsof we terug bij af zijn."

"Ik sluit me aan bij de woorden van de KNVB, ECV en KKD, die constateerden dat de pilot een losse flodder was en dat het niet uit te leggen is aan fans", gaat Van der Sar verder. "We willen dit seizoen mooi afsluiten en daar horen supporters bij. Helaas wordt ons geduld opnieuw op de proef gesteld."

Voor Ajax betekent de afwezigheid van supporters bij de komende speelronde, dat het de kampioenswedstrijd in een leeg stadion moet spelen. De Amsterdammers hebben zondag in eigen huis tegen FC Emmen genoeg aan een punt voor de 35ste landstitel.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws