Jans kondigt harde maatregelen aan: 'We gaan ten onder als de Titanic'

Jans kondigt harde maatregelen aan: 'We gaan ten onder als de Titanic'

Gepubliceerd: zondag 2 mei 2021 om 11:34zo 02-05-2021 om 11:34

De spelers van FC Twente kunnen hun borst natmaken na de 3-0 nederlaag bij Fortuna Sittard. Een withete trainer Ron Jans vergelijkt zijn elftal met de Titanic en kondigt aan dat hij hard zal ingrijpen.

FC Twente wist zijn laatste negen Eredivisie-duels niet te winnen en de laatste vier wedstrijden werden zelfs verloren. Daardoor zijn de Tukkers nu ook uit het linkerrijtje gedonderd. "We gaan ten onder als een Titanic, je zinkt gewoon met z'n allen", zegt Jans tegen het Algemeen Dagblad. "Je wilt het seizoen toch niet zo uit laten gaan?"

Jans hekelt de mentaliteit van zijn team. "Dit is voor mij de slechtste nederlaag van het seizoen. Omdat we het niet hebben op kunnen brengen om te knokken, te vechten, mekaar op te peppen. We hebben het ondergaan. Elke keer zeg je, we hebben weer een kans en elke keer wil je weer die kans pakken. Nou, ik heb het niet gezien." Hij haalde niet voor niets Dario Dumic, Luciano Narsingh en Queensy Menig naar de kant. "Dat was een signaal, ja. Ik verwacht meer van de ervaren jongens. Het was dood katoen op dat moment."

De trainer benadrukt dat de wanprestatie in Sittard niet zonder gevolgen blijft. "We halen stoffer en blik erbij. De bezem gaat erdoor. De spelers hebben zoveel kansen gehad. Mentaliteit gaat vanaf nu boven kwaliteit en dat kunnen de jongens deze week laten zien op de training."

Ook bij de NOS sprak Jans van een 'ontluisterende' nederlaag, maar naar het eind van het seizoen snakt hij nog niet. "Ik snak er naar om het servies tegen de muur te gooien. Dit was echt verschrikkelijk slecht", stelt hij. "Van sommige spelers die nu heel slecht waren hoop ik dat ze volgende week het beste uit zichzelf kunnen halen. Maar het is al een lange tijd geleden dat dat gebeurd is."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws