Ten Hag: 'Je ziet de reactie uit Eindhoven, ze gaan nóg meer investeren'

Ten Hag: 'Je ziet de reactie uit Eindhoven, ze gaan nóg meer investeren'

Gepubliceerd: maandag 3 mei 2021 om 06:49ma 03-05-2021 om 06:49

Laatste update: maandag 3 mei 2021 om 07:16ma 03-05-2021 om 07:16

Ajax-trainer Erik ten Hag is trots op de ruime voorsprong die zijn ploeg op achtervolger PSV heeft opgebouwd. De Amsterdammers werden zondag landskampioen, maar zien dat PSV komend seizoen een kapitaalinjectie gaat krijgen. Volgens Ten Hag is dat een goede zaak.

"In 2019 heeft PSV continu voor gestaan en haalden we ze vijf wedstrijden voor het einde in", blikt Ten Hag tegenover De Telegraaf terug op de titelstrijd van twee jaar geleden. "Maar nu zijn we al heel lang en ruim de nummer 1", vertelt de 51-jarige coach.

Ondanks dat Ajax met veertien punten meer kampioen is geworden, vond Ten Hag PSV een sterke titelconcurrent. "PSV was er heel veel aan gelegen om kampioen te worden. Ze moesten misschien nog wel meer dan wij en hebben ook heel veel geïnvesteerd, zeker voor PSV-begrippen. En je ziet de reactie uit Eindhoven, ze gaan nóg meer investeren", doelt Ten Hag op de aanstaande kapitaalinjectie van mogelijk vijftig miljoen euro. "Dat is goed voor de competitie, het Nederlands voetbal en voor ons. Wij moeten ook weer een hoger niveau bereiken, worden uitgedaagd."

Zondagmiddag pakte Ajax de 35ste landstitel uit de clubgeschiedenis, door FC Emmen met 4-0 te verslaan. De Amsterdammers spelen nog drie Eredivisie-duels, waaronder De Klassieker.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws