Breaking news

Sancho zorgt voor feest in München: Dortmund helpt Bayern aan negen op rij

'Fotograaf belaagd en gewond geraakt bij huldiging, mogelijke klacht tegen Ajax'

'Fotograaf belaagd en gewond geraakt bij huldiging, mogelijke klacht tegen Ajax'

Gepubliceerd: maandag 3 mei 2021 om 20:38ma 03-05-2021 om 20:38

De kampioenshuldiging van Ajax is vervelend afgelopen voor een fotograaf van de Associated Press en zou nog een staartje kunnen krijgen voor de kersvers Eredivisie-kampioen. De fotograaf is zondag gewond geraakt toen hij het feest wilde vastleggen.

Het Parool beschikt over de getuigenis van de anonieme fotograaf, die zondag foto's maakte van de juichende spelers en supporters. Naar verloop van tijd sloeg de sfeer echter om. Volgens de berichtgeving werd er 'k*tfotograaf' geroepen en kreeg hij een trap in de rug. Bovendien kwam er een vol bierblik tegen zijn hoofd, met een hoofdwond tot gevolg.

De fotograaf zal aangifte doen en ook zijn werkgever beraadt zich op vervolgstappen. Tony Hicks, adjunct-directeur van AP, laat weten dat er mogelijk een officiële klacht tegen Ajax wordt ingediend. "We nemen de veiligheid van onze medewerkers uiterst serieus."

Ajax verzekerde zich zondag definitief van de landstitel en dat werd buiten de Johan Cruijff Arena groots gevierd. Het titelfeest leidde her en der tot verontwaardiging. "Dat is geen rechtvaardiging om dan maar de regels los te laten en er buiten een feest van te maken", liet demissionair minister Hugo de Jong bijvoorbeeld weten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws