De Vrij: 'Enorm compliment om te lezen dat zo'n legende zo over je denkt'

De Vrij: 'Enorm compliment om te lezen dat zo'n legende zo over je denkt'

Gepubliceerd: dinsdag 4 mei 2021 om 07:43di 04-05-2021 om 07:43

Stefan de Vrij geniet van de eerste landstitel in zijn carrière én de fraaie complimenten van Willem van Hanegem. De Kromme schreef laatst dat de 29-jarige Oranje-international één van de beste verdedigers ter wereld is, maar dat niet iedereen het wil zien.

Van Hanegem gaf wel aan dat De Vrij daar zelf ook debet aan is. "Ik vond het een enorm compliment om te lezen dat zo'n legende zo over je denkt", reageert de mandekker van Internazionale in het Algemeen Dagblad. "En hij heeft misschien wel gelijk. Dat ik niet zo vaak op de voorgrond ben te vinden, heeft denk ik ook met mijn karakter te maken. Zo ben ik ook wel een beetje opgevoed en dat vind ik prima."

Inter veroverde zondag voor het eerst sinds 2010 de Scudetto doordat concurrent Atalanta Bergamo punten verspeelde. "Zelf spelen en dan na afloop de titel binnen hebben, dat is het ideale scenario, maar deze landstitel is zo belangrijk", stelt De Vrij. "Inter heeft lastige jaren gekend, dit is heel groot voor de club. Als je de titel binnenhaalt omdat de concurrentie niet wint op een dag dat je zelf niet hoeft te spelen, maakt dat niet minder mooi."

De oud-Feyenoorder noemt trainer Antonio Conte de architect van het succes. "Als je onder deze trainer werkt, begrijp je waarom hij zo succesvol is. Hij is zo gepassioneerd, zo veeleisend. En tactisch ijzersterk. We zijn voor elke wedstrijd tot in de kleinste details voorbereid. We weten alles van de tegenstander en hun manier van aanvallen én verdedigen."

De Vrij wilde in het interview met het AD niet praten over berichtgeving dat zijn voormalige zaakwaarnemers hem financieel zouden hebben opgelicht. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is De Vrij één van de beste verdedigers ter wereld?

(996 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws