Breaking news

Atlético slaat aanval Barça af, maar moet in spanning naar tweede kraker kijken

Van Persie in conclaaf met Slot over Feyenoord: 'Drie keer vier uur gezeten'

Van Persie in conclaaf met Slot over Feyenoord: 'Drie keer vier uur gezeten'

Gepubliceerd: dinsdag 4 mei 2021 om 18:33di 04-05-2021 om 18:33

Robin van Persie gaat vanaf volgend seizoen intensief met Arne Slot samenwerken. De hoofdtrainer van Feyenoord wordt rond wedstrijddagen ondersteund door de oud-spits, die een goed gevoel overhield aan hun onderlinge gesprekken.

De twee gingen drie keer bij elkaar zitten om nader kennis te maken. "Elke keer was het de bedoeling dat het een uur zou duren, maar het is elke keer wel drie of vier uur geworden", zegt Van Persie tegen het clubkanaal van Feyenoord. "Dat geeft wel aan dat we een goede klik hebben en met elkaar op één lijn zitten. Het is in mijn rol straks wel belangrijk dat ik ook onafhankelijk ben en dat wil Arne ook. Ik moet hem juist triggeren en met andere ideeën komen."

De Rotterdammers zullen volgend seizoen in ieder geval aanvallend gaan voetballen. "In die paar keer dat we elkaar spraken merkte ik wel dat hij een heel positieve, onafhankelijke en duidelijke voetbalfilosofie heeft", vertelt de topscorer aller tijden van Oranje. "Het is heel aanvallend en dat komt dicht in de buurt bij het ideaalbeeld zoals ik zou willen spelen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat ik rond de weekenden mee ga helpen."

 Naast zijn rol bij het eerste elftal zal Van Persie ook assistent-trainer worden bij het Onder 16-elftal van Feyenoord. Samen met Brian Pinas, die hoofdtrainer is, neemt hij dan onder anderen zijn eigen zoon Shaqueel onder zijn hoede.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws