Van Persie geeft woord aan Feyenoord en krijgt rol in technische staf Slot

Van Persie geeft woord aan Feyenoord en krijgt rol in technische staf Slot

Gepubliceerd: dinsdag 4 mei 2021 om 16:02di 04-05-2021 om 16:02

Laatste update: dinsdag 4 mei 2021 om 16:08di 04-05-2021 om 16:08

Robin van Persie gaat definitief aan de slag bij Feyenoord. Dat bevestigt de Rotterdamse club. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal wordt trainer van Feyenoord O16 en krijgt een rol bij de hoofdmacht.

Van Persie treedt daarmee weer officieel in dienst van Feyenoord. Hij maakt vanaf komend seizoen deel uit van de technische staf die onder leiding staat van de nieuwe hoofdtrainer Arne Slot.

"Na mijn actieve profcarrière ben ik begonnen met het oriënteren op dingen in het voetbal die ik leuk vind om te doen", reageert de oud-spits (37) op de website van zijn club. "Ik ben daarom ontzettend blij dat ik vanaf volgend seizoen dagelijks mijn kennis vanuit mijn profcarrière over mag brengen naar de nieuwe generatie. Dat ik dat dan juist bij Feyenoord kan doen, maakt het extra bijzonder."

Van Persie is dit seizoen al vaak te vinden bij Feyenoord. Hij was actief als spitsentrainer bij het eerste elftal en stond Gaston Taument bij als trainer van het O15-elftal. In dat team speelt ook Shaqueel van Persie. Volgend seizoen komen vader en zoon elkaar waarschijnlijk tegen: de kleine aanvaller is één van de grootste talenten van Feyenoord en wordt in een hoger team ingedeeld.

Van Persie doorliep de jeugdopleiding van Excelsior en Feyenoord, voordat hij in 2002 debuteerde in de hoofdmacht. Twee jaar later vertrok de linkspoot naar Arsenal. Na periodes bij Manchester United en Fenerbahçe sloot Van Persie in 2019 zijn carrière af in De Kuip.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws