'Ik eis een reactie van de ploeg na deze wanprestatie, dit is een uitgelezen kans'

'Ik eis een reactie van de ploeg na deze wanprestatie, dit is een uitgelezen kans'

Gepubliceerd: woensdag 5 mei 2021 om 21:26wo 05-05-2021 om 21:26

Het moet anders in de Grolsch Veste, weet Ron Jans. De trainer van het zwalkende FC Twente eist komende zaterdag een reactie van zijn ploeg in de derby tegen Heracles Almelo.

Jans kondigde na de ontluisterende nederlaag bij Fortuna Sittard (3-0) maatregelen aan. "Ik vind nog steeds dat de bezem absoluut door de mentale weerbaarheid moet die we hebben laten zien tegen Fortuna. Dat was mentaal gezien de slechtste wedstrijd van het seizoen", zegt de Twente-trainer tegen De Telegraaf.

Het verval in Enschede is enorm: de laatste zege dateert van begin februari en alleen VVV-Venlo pakte de laatste twee maanden minder punten. "Cijfers liegen niet", erkent Jans. "We hebben een uitstekende eerste seizoenshelft gespeeld en een heel slechte tweede seizoenshelft. Er zijn wel een paar kantelmomenten geweest waarop we het hadden kunnen omdraaien, maar die hebben we laten liggen. Die kansen krijg je niet meer terug."

Zaterdag wacht buurman Heracles. "Ik eis sowieso een reactie van de ploeg na de wanprestatie tegen Fortuna. Los van tegen wie we spelen. Dat het een derby is, is daarbij een mooie bijkomstigheid. Dat brengt altijd iets speciaals met zich mee. Als er één wedstrijd is waarin je goodwill kan kweken, dan is het tegen Heracles. Het is een uitgelezen mogelijkheid voor ons om te laten zien wat we willen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws