Mulder terug bij Schalke: Al gewaarschuwd dat het twaalf uur gaat duren

Mulder terug bij Schalke: "Al gewaarschuwd dat het twaalf uur gaat duren"

Gepubliceerd: donderdag 6 mei 2021 om 07:42do 06-05-2021 om 07:42

Laatste update: donderdag 6 mei 2021 om 11:55do 06-05-2021 om 11:55

Youri Mulder gaat weer bij zijn oude liefde aan de slag: de oud-spits van Schalke 04 zal toetreden tot de raad van commissarissen van de Bundesliga-degradant. De trotse Königsblauen zijn aan het meest dramatische seizoen in de clubgeschiedenis bezig, maar Mulder wil voor een ommekeer zorgen.

Zijn clubliefde heeft de doorslag gegeven, vertelt de Ziggo Sport-analist aan het Algemeen Dagblad. "Dat is net als bij Klaas-Jan (Huntelaar, afgelopen winter overgekomen van Ajax, red.)... Het hart voor de club is dan toch te sterk om 'nee' te zeggen." Mulder sprak zich eerder dit seizoen hardop uit over het 'wanbeleid' in Gelsenkirchen, maar verwacht niet dat daar een punt van gemaakt wordt. "Iets anders kon ik er toch ook niet van maken? In Duitsland vinden ze het ook helemaal niet erg als er harde noten worden gekraakt als dat terecht is."

Mulder is al zeker van zijn plekje in de RvC, nu is het de vraag wie zijn collega's worden: de overige kandidaten moeten zichzelf aanprijzen. "Het is een heel populaire functie", zegt Mulder. "Ik geloof dat 35 à 40 mensen zich kandidaat hebben gesteld." Binnenkort moet de knoop doorgehakt worden door de clubleden. "Op 13 juni gaan al die kandidaten speechen om stemmen te winnen. Bij Schalke zitten er dan 6000 mensen. Ze hebben me al gewaarschuwd dat het twaalf uur gaat duren."

Vanaf komend seizoen moet de weg naar eerherstel weer ingezet worden. "Ze kennen me bij Schalke: ik ben niet iemand die als een olifant door de porseleinkast zal gaan", kondigt Mulder alvast aan. "Ik ben niet bepalend en zal niet als een politieagent optreden, maar ik vind het wel leuk om met de technisch directeur (Peter Knäbel heeft Jochen Schneider recentelijk opgevolgd, red.) te sparren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws