Ingewikkeld jaar voor Elia: Dit was de zwaarste periode in mijn hele carrière

Ingewikkeld jaar voor Elia: "Dit was de zwaarste periode in mijn hele carrière"

Gepubliceerd: donderdag 6 mei 2021 om 12:58do 06-05-2021 om 12:58

Eljero Elia maakt een moeilijk seizoen door. Door een hamstringblessure stond de dertigvoudig international tussen halverwege januari en begin april buitenspel en beleefde hij naar eigen zeggen 'de zwaarste periode' in zijn carrière.

In gesprek met Voetbal International blikt Elia terug op zijn herstel. "Dit was de zwaarste periode in mijn hele carrière. Als je een enkel breekt, dan weet je: Dit is het en zo lang gaat het duren. Maar dit was lastiger", vertelt de linksbuiten over zijn hamstringblessure.

Elia geeft aan dat zijn bewijsdrang het hem regelmatig moeilijk maakte. "Ik wil laten zien dat ik het nog steeds heb. Maar je moet geduld hebben. Dag in, dag uit rij je vanuit Den Haag naar Utrecht. En dan speel je niet, dan kijk je toe. Dat is mentaal echt zwaar."

De aanvaller heeft nog een eenjarig contract bij FC Utrecht en zinspeelt op een verlenging. De aanvaller wil volgend jaar de échte Elia aan het Utrechtse publiek laten zien. "Ik wil presteren, niks anders. Gewoon lekker voetballen, plezier hebben."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws