Elia maandenlang aan de kant: Ik had een scheurtje van negen centimeter

Elia maandenlang aan de kant: "Ik had een scheurtje van negen centimeter"

Gepubliceerd: donderdag 22 april 2021 om 08:58do 22-04-2021 om 08:58

FC Utrecht-routinier Eljero Elia heeft een – voorzichtig uitgedrukt – turbulent seizoen achter de rug. Afgelopen zomer werd hij met het bescheiden Basaksehir kampioen van Turkije, daarna keerde hij terug naar Nederland, raakte hij besmet met het coronavirus, belandde zijn dochter op de intensive care én liep hij een hardnekkige hamstringblessure op.

De 34-jarige buitenspeler deed nog mee in de eerste competitiewedstrijd van 2021, maar maakte zondag pas weer zijn rentree, tegen zijn oude club Feyenoord. "Ik had een scheurtje van negen centimeter in mijn hamstring. Ik wist dat ik hiervoor echt mijn rust moest nemen, omdat het anders terug zou komen", vertelt hij aan De Telegraaf.

Elia vermoedt dat het iets te maken heeft met alle gebeurtenissen tijdens de eerste seizoenshelft. "Misschien was het allemaal ook wel een beetje te veel bij elkaar. Er is veel gebeurd in korte tijd", blikt hij terug. "Alles kwam bij elkaar, voor mijn lichaam werd het even te veel. Zo'n zware spierblessure als deze had ik nog nooit eerder meegemaakt."

De dertigvoudig Oranje-international beseft dat het einde van zijn voetbalcarrière dichterbij komt. Elia is echter vastbesloten om opnieuw te vlammen tijdens de slotfase van het seizoen, te beginnen met de inhaalwedstrijd tegen Ajax van donderdagavond. "Ik wil gewoon laten zien wat ik kan. Ik weet gewoon dat ik het nog in mijn lichaam heb", klinkt het. "Ik ben erop gebrand om mezelf te laten zien. Voor mij is het zeker een optie om te beginnen tegen Ajax, maar ik weet niet of het voor de trainer (René Hake, red.) ook een optie is."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws