Blind geeft snelcursus passen: 'Ben teleurgesteld als ik verkeerde pass geef'

Blind geeft snelcursus passen: 'Ben teleurgesteld als ik verkeerde pass geef'

Gepubliceerd: vrijdag 7 mei 2021 om 11:24vr 07-05-2021 om 11:24

Daley Blind was dit seizoen, tot zijn blessure, één van de belangrijkste spelers bij Ajax. De verdediger staat bekend om zijn passes tussen de linies, waarmee hij ploeggenoten in kansrijke positie kan brengen. In gesprek met Ajax Life geeft Blind tekst en uitleg over deze kwaliteit.

"Veel oefenen op passes. Eerst simpel spelen en dan uitbreiden naar verder en tussen de linies", reageert Blind op de vraag hoe je het geven van zulke passes kan leren. "De juiste snelheid aan de bal geven is belangrijk, net als iemand inspelen op zijn juiste been. Voel je verantwoordelijk voor een goede pass", adviseert de verdediger.

"Ik ben vaak teleurgesteld in mezelf als ik een verkeerde pass geef. Daarin moet je soms een risicoafweging maken. De ene keer moet je wat meer risico nemen dan de andere keer", vervolgt Blind. Volgens de international heb je ook te maken met de ontvanger. "Dat moet je afstemmen met je teamgenoten. De bal moet goed liggen en het speelt mee met wie je een klik hebt."

Die klik heeft Blind met Klaassen zo vertelt hij. "Ik weet bijna altijd waar Davy loopt. Dan vind je elkaar, maar dat heeft tijd nodig." De routinier vertelt dat het teambelang van Ajax voorop gaat. "Wie de goals en de assists maakt, doet er niet toe. De laatste jaren heb ik het niet meegemaakt, maar als het zou gebeuren, wordt er gelijk wat van gezegd. We spelen voor de prijzen en die behaal je met een collectief."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws