De Boer waarschuwt: 'Bij Oranje is het een ander niveau, eerlijk gezegd'

De Boer waarschuwt: 'Bij Oranje is het een ander niveau, eerlijk gezegd'

Gepubliceerd: zondag 9 mei 2021 om 15:27zo 09-05-2021 om 15:27

Frank de Boer waarschuwt Steven Berghuis: op het EK moet de aanvoerder van Feyenoord op zijn tellen passen. Berghuis mist zondag de Klassieker tegen Ajax door zijn rode kaart voor een frustratietackle van achteren, twee weken geleden tegen Vitesse.

"Hij moet natuurlijk wel beseffen dat je dat op een toernooi niet kan maken", zegt De Boer bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN over de tackle van Berghuis op Vitesse-back Maximilian Wittek. "Je benadeelt jezelf maar vooral het team op dat moment. Hopelijk heeft hij ervan geleerd. We hebben het er natuurlijk al meer over gehad, het is natuurlijk ook een stuk frustratie, want het loopt niet."

Berghuis is zich er volgens De Boer terdege van bewust hoe belangrijk hij is voor Feyenoord. "Bij het Nederlands elftal komt hij op een ander niveau binnen, eerlijk gezegd. Bij Feyenoord is hij de man waar iedereen naar uitkijkt, die het moet beslissen."

De bondscoach heeft al eens met Berghuis gesproken over diens tackles. "Hij moet gewoon weten voor voor invloed het kan hebben voor hem maar vooral voor het team. Maar nogmaals: Bij het Nederlands elftal heb ik hem niet zulke rare dingen zien doen, dus laten we daar maar vanuit gaan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws