De Boer krijgt 'nationale discussie' mee: 'De kans is groot dat hij meegaat'

De Boer krijgt 'nationale discussie' mee: 'De kans is groot dat hij meegaat'

Gepubliceerd: zondag 9 mei 2021 om 10:57zo 09-05-2021 om 10:57

Wout Weghorst was in maart de grote afwezige in de selectie van het Nederlands elftal, maar hij mag blijven hopen op deelname aan het EK. Dat benadrukt bondscoach Frank de Boer bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN.

Ook De Boer kreeg de nationale discussie over de 28-jarige spits van VfL Wolfsburg mee. "Ik neem het op en uiteindelijk maak ik een beslissing. Hij staat er hartstikke goed voor, laat dat duidelijk zijn", vertelt de keuzeheer zondag.

Weghorst scoort aan de lopende band in de Bundesliga, maar toch werd hij niet opgeroepen voor de interlands van Oranje in maart. "Je kiest op dat moment voor Luuk (de Jong, red.). We hadden de discussie over wat voor types en dubbele bezetting. Ik heb toen gekozen voor Luuk en niet nog zo'n speler. Ik kan vertrouwen op Luuk. Ik weet wat ik aan hem heb en dat weten de spelers ook. Hij heeft altijd fantastisch gefunctioneerd onder mij."

De kansen van Weghorst nemen desondanks toe nu Oranje 26 spelers mag selecteren voor het EK. "Het ziet er op dit moment goed uit voor hem. We moeten nog een beslissing nemen, maar de kans is groot dat hij meegaat. Het is hartstikke knap wat hij heeft laten zien. Niet alleen dit jaar, maar ook de afgelopen jaren."

Weghorst scoorde dit seizoen twintig keer en hij gaf zeven assists in 32 competitieduels.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

De Boer moet Weghorst zo snel mogelijk oproepen

Eens
96%
Oneens
4%
(1573 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws