Onbegrip voor Berghuis én Advocaat: 'Hij laat zijn ploeg in de steek'

Onbegrip voor Berghuis én Advocaat: 'Hij laat zijn ploeg in de steek'

Gepubliceerd: zaterdag 8 mei 2021 om 12:20za 08-05-2021 om 12:20

Wim Kieft begrijpt niet dat Dick Advocaat Steven Berghuis blijft verdedigen, ondanks dat de aanvoerder van Feyenoord dit seizoen meerdere keren z'n boekje te buiten is gegaan. Berghuis kreeg dit seizoen al vaker kortsluiting en pakte dan rood, waardoor hij geschorst was.

Feyenoord moest het ook tegen ADO Den Haag (3-2 verlies) doen zonder Berghuis. Kieft snapt niet dat Advocaat hem 'uit de wind blijft houden'. 'Feyenoord is overgeleverd aan zijn nukken en Advocaat accepteert het omdat hij hem nodig heeft. Hij praat het zelfs goed dat Berghuis onder het mom van winnaarsmentaliteit twee rode kaarten pakt. Dat is toch helemaal niet nodig? Berghuis is Feyenoords beste speler, tegelijk laat hij als aanvoerder zijn elftal dit seizoen op twee belangrijke momenten in de steek', aldus Kieft in zijn wekelijkse column voor De Telegraaf.

Kieft somt meerdere momenten op: de kwartfinale in de KNVB Beker tegen sc Heerenveen en de wedstrijd tegen Vitesse van vorige week. In beide duels kreeg Berghuis rood. 'Terwijl iedereen naar het einde hunkert, moeten Advocaat en zijn spelers nog drie wedstrijden met elkaar door en komen daar ook nog eens de play-offs bij.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Eens met Kieft?

Ja
89%
Nee
11%
(952 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws