Van Basten: 'Als dit het niveau is in Nederland, hebben we een groot probleem'

Van Basten: 'Als dit het niveau is in Nederland, hebben we een groot probleem'

Gepubliceerd: zondag 9 mei 2021 om 20:28zo 09-05-2021 om 20:28

Ziggo Sport-analisten Marco van Basten en Dirk Kuyt hebben zondagmiddag met gefronste wenkbrauwen naar Feyenoord-Ajax zitten kijken. De kersverse landskampioen won met speels gemak in De Kuip, hoewel het vlak voor rust met één man minder verder moest.

Edson Álvarez kreeg in de slotfase van de eerste helft rood en Feyenoord mocht een penalty nemen, die echter gemist werd door Leroy Fer. Na rust slaagde Feyenoord er geen moment in om het tiental van Ajax in verlegenheid te brengen, stelde Kuyt tot zijn verbazing vast. Nadat Tyrell Malacia ook Feyenoord tot een tiental had gereduceerd, was de wedstrijd voorbij. "Of het een tegenvallende Klassieker was? Voor mij wel", knipoogt Feyenoord-icoon Kuyt in de Ziggo Sport-talkshow Rondo.

Van Basten heeft ook niet genoten van het schouwspel in De Kuip. "Niet leuk. Ajax was eigenlijk niet echt gemotiveerd, Feyenoord was gewoon niet capabel. Dus ja... Als dit het niveau is in Nederland waarop we de competitie spelen, dan hebben we een groot probleem."

Ajax is al kampioen en speelde in De Kuip nergens meer om. Feyenoord blijft vijfde en is al bijna definitief veroordeeld tot de play-offs om Europees voetbal.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws