Oranje-pleidooi van Janssen: 'Als je zó bepalend bent voor Ajax, moet je mee'

Oranje-pleidooi van Janssen: 'Als je zó bepalend bent voor Ajax, moet je mee'

Gepubliceerd: maandag 10 mei 2021 om 08:08ma 10-05-2021 om 08:08

Jurriën Timber is een serieuze kandidaat voor een plek in de EK-selectie van het Nederlands elftal. Daar zijn Theo Janssen, Pierre van Hooijdonk en Ibrahim Afellay het over eens bij Studio Voetbal.

Timber speelde een sterke Klassieker (0-3) en verdient een uitnodiging van bondscoach Frank de Boer, vindt Janssen. "Dit is toch een jongen die komende zomer mee moet in de zomer? Als je je zó ontwikkelt en zó bepalend bent voor Ajax, het wekelijks laat zien dat je zo'n hoog niveau aantikt, dan ben je toch rijp voor het Nederlands elftal?", oppert de oud-speler van Vitesse, FC Twente en Ajax.

"Deze jongen ontwikkelt zich stormachtig", voegt Afellay toe. "Hij heeft zich moeiteloos aangepast. Hij dribbelt in alsof het niks is, passeert mensen. Hij had vandaag in de eerste helft ook weer een moment dat hij zich in de drukte vrijspeelde. Ik kan echt genieten van die jongen." Ook Van Hooijdonk is overtuigd. "Hij is fysiek sterk en razendsnel. Dat zijn wapens waarvan je zou willen dat alle vier je verdedigers die zouden hebben."

Mocht Timber naar het EK gaan, dan lijken Joël Veltman en Kenny Tete te moeten vrezen. "Ik zou Tete dan thuislaten", aldus Janssen. "Je moet ook meevoetballen. Je verwacht van een Nederlandse back dat hij opkomt en in het positiespel meekomt. Daar heeft Tete meer moeite mee dan Timber, die er nu aankomt en gewoon een heel grote speler wordt."

De Boer publiceert komende vrijdag de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. Op zondag 26 mei volgt de bekendmaking van de definitieve EK-groep. Afellay breekt een lans voor Timber. "Tete gaat sowieso mee. Maar De Boer kan toch ook Veltman thuislaten? Dan haal je toch Veltman eruit en haal je toch Timber erbij? Die kan op twee posities spelen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws