'Als je die beelden van Ihattaren ziet, reactie van Götze was: wat doe jij nou?'

'Als je die beelden van Ihattaren ziet, reactie van Götze was: wat doe jij nou?'

Gepubliceerd: maandag 10 mei 2021 om 16:38ma 10-05-2021 om 16:38

PSV blijft vertrouwen houden in trainer Roger Schmidt, verzekert clubwatcher Marco Timmer van Voetbal International. De sportieve toekomst van Mario Götze is met meer vraagtekens omgeven, al lijkt ook hij in Eindhoven te blijven.

PSV staat dit seizoen ver achter kampioen Ajax, werd relatief vroeg uitgeschakeld in de KNVB Beker en de Europa League en vecht nu met AZ om plek twee. Schmidt is vaak bekritiseerd, maar krijgt van de clubleiding de tijd om aan zijn project te werken. "Of hij intern overleeft? Ja, zeker. Ze vinden hem allemaal een hele prettige man, dat vinden ze heel erg belangrijk. Een hele fijne vent in de omgang", vertelt Timmer in een live-uitzending van VI op YouTube. "Ze geloven heilig in zijn aanpak. Alleen: het heeft even wat langer de tijd nodig."

Volgend seizoen moet er echter geoogst worden door Schmidt. Of Mario Götze dan nog in Eindhoven speelt, is nog even afwachten. Over de WK-held van 2014 zijn de afgelopen weken tegenstrijdige berichten doorgekomen: Götze heeft sinds kort een nieuwe zaakwaarnemer en zou aan het twijfelen geslagen zijn. "Hij snapt volledig de filosofie van Schmidt, maar ik heb ook wel eens het idee gehad dat hij rondliep op het veld en dacht: hmmm, wat staat er hier allemaal om me heen?", aldus Timmer.

De clubwatcher haalt het juichen van Mohamed Ihattaren na diens goal tegen Heracles Almelo aan: de linkspoot scoorde met een bekeken afstandsschot, zocht de camera op en liet weten dat 'niemand hem kapotkrijgt'. "Als je de beelden terugkijkt, die reactie van Götze was echt: ja... Wat ben je aan het doen, joh?", aldus Timmer. "Volgens mij blijft hij, dat is mijn informatie. Ik kan me voorstellen dat hij ook beter gaat renderen, als er meer kwaliteit bij komt", besluit hij echter.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Kan PSV volgend seizoen een serieuze gooi naar de titel doen?

Ja
51%
Nee
49%
(2036 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws