'Als ik moet kiezen tussen Babel of Robben, dan zeg ik honderd procent Robben'

'Als ik moet kiezen tussen Babel of Robben, dan zeg ik honderd procent Robben'

Gepubliceerd: dinsdag 11 mei 2021 om 07:37di 11-05-2021 om 07:37

Barry van Galen ziet Arjen Robben als een uitstekende optie voor Oranje op het EK komende zomer. Volgens de clubicoon van AZ is de geringe speeltijd van de 96-voudig international eerder een voordeel dan een nadeel.

Robben begon zondag voor het eerst sinds september in de basis bij FC Groningen en was prompt de grote man met twee assists tegen FC Emmen (4-0). "Voor mijn gevoel kan Robben de meest fitte Oranje-speler van allemaal zijn", reageert Van Galen in De Telegraaf. "Iedereen heeft een loodzwaar seizoen achter de rug, maar hij niet. Robben heeft amper gespeeld, maar wél veel getraind. Hij is topfit. Als hij nu nog een paar wedstrijden speelt, ook in de play-offs, dan is hij niet alleen fit, maar heeft hij nog ritme ook. Dan is hij er helemaal klaar voor."

Van Galen zou de 37-jarige aanvaller sowieso meenemen. "Als ik zou moeten kiezen tussen Babel of Robben, dan weet ik het wel. Dan zeg ik honderd procent Robben. Voor alles wat hij gedaan heeft, maar bovenal vanwege de intense beleving die hij brengt. Er zijn echt maar een paar toppers die dat pure fanatisme in zich hebben en Robben is er daar één van."

Van Galen denkt dat Robben bovendien als verlengstuk van bondscoach Frank de Boer kan dienen. "Ervaring is echt belangrijk op een EK. Het gaat erom dat er een hechte eenheid ontstaat, dat je als groep een klikt krijgt. Je hoeft niet iedere training honderd metertjes te sprinten, of een duurloop af te werken. In principe is iedereen fit."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet een fitte Robben mee naar het EK?

Ja
72%
Nee
28%
(5918 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws