Zahavi kreeg telefoon van burgemeester Halsema: 'Onze stad moet juist veilig zijn'

Zahavi kreeg telefoon van burgemeester Halsema: 'Onze stad moet juist veilig zijn'

Gepubliceerd: dinsdag 11 mei 2021 om 10:17di 11-05-2021 om 10:17

Laatste update: dinsdag 11 mei 2021 om 11:00di 11-05-2021 om 11:00

Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema heeft met PSV-spits Eran Zahavi gebeld na de overval op zijn huis in Buitenveldert. De Israëlische spits was op het moment van de overval niet thuis, maar zijn vrouw en kinderen werden wel direct het slachtoffer van de gewapende indringers.

Halsema spreekt op Instagram van een brute en gruwelijke overval. 'Ik heb vanavond gebeld met de familie Zahavi', schrijft de burgemeester van Amsterdam. 'Onze stad moet juist een veilig en fijn thuis zijn voor internationals als Eran en mevrouw Zahavi en kinderen. Het is gruwelijk als criminelen hen hiervan beroven. Politie en justitie doen vol op onderzoek. Namens de stad heb ik mijn medeleven geuit.'

Zondagmiddag drongen gewapende indringers het huis van Zahavi binnen. De vrouw en kinderen van de spits werden vastgebonden en hun monden werden dichtgeplakt met tape. Zahavi was op dat moment met PSV op weg naar Tilburg, voor de uitwedstrijd tegen Willem II. Zahavi kwam niet in actie tegen de Tilburgers want hij keerde direct terug naar Amsterdam toen hij hoorde wat er gebeurd was.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Femke Halsema (@burgemeesterfemkehalsema)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws