'Flick tekent contract van drie jaar en is de nieuwe bondscoach van Duitsland'

'Flick tekent contract van drie jaar en is de nieuwe bondscoach van Duitsland'

Gepubliceerd: dinsdag 11 mei 2021 om 10:36di 11-05-2021 om 10:36

Laatste update: dinsdag 11 mei 2021 om 11:06di 11-05-2021 om 11:06

Hansi Flick staat op het punt om Joachim Löw definitief op te volgen als bondscoach van Duitsland. De 56-jarige succescoach van Bayern München gaat een contract tekenen van drie jaar, dat hem tot en met het EK van 2024, welke gehouden wordt in Duitsland, aan het nationale team van onze Oosterburen verbindt.

Dat meldt het Duitse platform Abendzeitung. Het is al langer bekend dat Löw na het aankomende EK afscheid neemt als bondscoach van Duitsland. Flick, die sinds zijn aanstelling bij Bayern in 2019 al twee keer landskampioen werd, de Champions League won, het WK voor clubs pakte en ook nog een DFB Pokal in de wacht sleepte, werd al vaker genoemd als ideale opvolger.

Nu lijkt de definitieve opvolging dichterbij dan ooit. Karl-Heinz Rummenigge, voorzitter van Bayern München, ziet Flick eveneens als perfecte opvolger van de vertrekkende Löw. "Ik weet niet waar ze zo lang op wachten", stelt Rummenigge, doelend op de Duitse voetbalbond. De bestuursvoorzitter snapt niet dat de opvolging nog niet definitief is. "Het duurt allemaal wel erg lang. Dit is de perfecte situatie, beter ga je het niet krijgen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Bundesliga

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws