Ajax-doelwit Sulemana hemel in geprezen: 'Heeft hetzelfde als Mbappé en Neymar'

Ajax-doelwit Sulemana hemel in geprezen: 'Heeft hetzelfde als Mbappé en Neymar'

Gepubliceerd: dinsdag 11 mei 2021 om 13:20di 11-05-2021 om 13:20

FC Nordsjaelland-trainer Flemming Pedersen geeft hoog op over de kwaliteiten en potentie van Kamaldeen Sulemana. Ajax lijkt de beste papieren te hebben voor de Ghanese aanvaller, maar Pedersen ziet hem ook naar Manchester United vertrekken.

Sulemana voelt zich klaar voor een stap hogerop, liet hij maandagavond weten na zijn goal in de competitiewedstrijd tussen Nordsjaelland en FC Kopenhagen (2-2). Ajax-directeur Marc Overmars was daarbij aanwezig. Pedersen is het eens met zijn aanvaller en rekent volgend seizoen niet meer op hem. "Ik kan het alleen maar bevestigen", zegt de Deense trainer tegen Bold. "Hij is klaar voor een hoger niveau. Iedereen kan dat zien."

"Wat mensen niet zien, is zijn mentale kracht. Hij is een volwassen, onafhankelijke man die een heel, heel goede opleiding heeft gehad", vervolgt Pedersen, die denkt dat Sulemana goed bij Ajax zou passen. "Of het zo'n typische Ajacied is, moet Overmars beoordelen. Kamal is een speler die constant de diepte zoekt en uit het niets wat kan creëren met de bal aan zijn voet, net als sommige spelers van Paris Saint-Germain. Neymar, Mbappé, Di María... Dat zijn spelers die een gigantische acceleratie in de benen hebben. Dat heeft Kamal ook."

Pedersen ziet Sulemana ook slagen bij Manchester United, dat net als Ajax, Club Brugge en Bayer Leverkusen geïteresseerd is. "Kamal past overal. Als hij de juiste club en de juiste omgeving vindt, kan hij het laten zien in één van van de grote competities in Europa. Maar het gaat natuurlijk ook om speeltijd. Bij grote clubs heeft hij misschien twee, drie spelers voor zich."

Pedersen is dolenthousiast over het niveau van Sulemana, maar weet zeker dat er nog veel rek in zit. "Hij heeft een heel, heel hoog topniveau. Het is duidelijk dat wanneer hij op een gegeven moment nog betere teamgenoten krijgt, hij ook beter gaat spelen. In Denemarken wordt er nadrukkelijk op hem gelet door tegenstanders.

12 tot 14 miljoen euro
Sulemana heeft bij Nordsjaelland een contract tot medio 2024. De Telegraaf meldde dinsdagavond dat Overmars 'met de creditcard van de club' is afgereisd naar Denemarken om een transfer tot stand te brengen. Hij bezocht de afgelopen vier dagen trainingen van Nordsjaelland en voerde gesprekken met Sulemana. De tweevoudig international van Ghana staat al enige tijd op de radar van Ajax en moet zo'n twaalf tot veertien miljoen euro kosten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws