Ten Hag gunt basisplek bij Ajax: 'Puur omdat hij het verdiend heeft'

Ten Hag gunt basisplek bij Ajax: 'Puur omdat hij het verdiend heeft'

Gepubliceerd: donderdag 13 mei 2021 om 14:38do 13-05-2021 om 14:38

Perr Schuurs, Jurgen Ekkelenkamp, Mohammed Kudus en Oussama Idrissi krijgen zondag een kans in de basiself van Ajax tegen VVV-Venlo. Erik ten Hag vindt dat 'logisch'.

Nicolás Tagliafico en Edson Álvarez hebben al vakantie gekregen van de trainer. "De spelers hebben een vol programma deze zomer. Dan is het zaak om ze fris te houden, ook richting het najaar. Die mogelijkheden hebben we en dan kom je tot - volgens mij - een logische opstelling."

Ten Hag is tegen VVV benieuwd naar de prestaties van nieuwe namen Kudus, Ekkelenkamp en Idrissi. "Kudus en Ekkelenkamp spelen in een iets andere rol, terwijl Klaassen wel dicht bij Haller speelt. Die combinatie willen we nog verder uitdiepen. Verder speelt Idrissi, puur omdat hij dat verdiend heeft. Hij toont altijd kwaliteit op de training, heeft een superhouding en is echt bij het team betrokken."

Deze week maakte Ajax bekend dat alle seizoenkaarthouders een stukje van de kampioensschaal thuisgestuurd krijgen. De club heeft de kampioensschaal laten omsmelten en daar 42.390 kleine sterren van gemaakt. De veelgeprezen actie maakt Ten Hag 'heel trots'. "Ja, het is een geweldige actie."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws