Onbegrip bij Robben: 'Andere belangen zijn groter dan belang spelers'

Onbegrip bij Robben: 'Andere belangen zijn groter dan belang spelers'

Gepubliceerd: vrijdag 14 mei 2021 om 06:45vr 14-05-2021 om 06:45

Arjen Robben heeft zijn ergernis geuit over het speelschema in Nederland. De komende anderhalve week speelt FC Groningen nog drie wedstrijden en daar is de aanvaller niet blij mee.

Groningen speelde donderdag gelijk tegen AZ en is al verzekerd van een plek in de play-offs. Zondag wacht de laatste Eredivisie-speelronde. "Ik wil dat graag nog een keer uitleggen. We spelen aan het einde van de competitie een midweekse speelronde, dan zondag weer en dan woensdag weer in de play-offs en als we die winnen dan zaterdag weer. Dat vind ik een beetje... Het is typerend dat andere belangen groter zijn dan het belang van de spelers. Ik vind het jammer dat er steeds zo weinig rust is", zegt Robben tegen ESPN.

Dat heeft vooral te maken met het EK dat volgende maand van start gaat. "Ja, maar volgens mij had je een dagje kunnen pikken, nu komt het wel heel snel achter elkaar. Misschien moeten wij zondag jongens gaan sparen voor die woensdag."

Robben speelde tegen AZ een klein kwartier, nadat hij tachtig minuten speelde tegen FC Emmen. "Dat ik er vandaag bij ben geweest is positief, maar normaal gesproken doe je dat niet. Ik was niet zo fris als afgelopen zondag, maar dat is logisch. Ik zit in een proces en moet opbouwen. Voor mij was het weekend beter, maar dat verander je allemaal niet. Voor ons is maar één ding belangrijk en dat is woensdag fris aan de play-offs verschijnen. Het kan goed zijn dat je zondag een ander team gaat zien dan vandaag."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Eens met Robben?

Ja
69%
Nee
31%
(2268 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws